SIGUENZA AFFAIR

Com si es tractés d'un acudit del TBO, nosaltres ens hem quedat bocabadats davant la noticia que aparegué a EL PAÍS el passat 9 de desembre:

Un espectador denúncia a un músico de jazz por no tocar jazz

Els fets es van produïr a Siguenza. Sembla ser que l'espectador en questió (Rafael Gilbert) va assistir a un concert del saxofonista Larry Ochs dintre del festival de Jazz d'aquesta localitat. Passats uns minuts l'espectador va denunciar al músic per interpretar música contemporànea i no pas Jazz. La cosa no va quedar aquí, un parell de guàrdies civils es van personar a l'acte i, després d'escoltar la música d'en Ochs, van decidir que efectivament allò no era Jazz, per lo tant, donant-li la raó al denunciant que per cert, te contraindicada per prescripció facultativa la música contemporànea.

Rafael Gilbert: "Decidimos quedarnos para escucharle. Pero a los 10 minutos de empezar yo empecé a ponerme nervioso, muy nervioso. El free jazz es una música que si no te avisan puede irritarte mucho, te pone mal cuerpo. Como no podía más me levanté y fui a reclamar el dinero de la entrada. Ahí empezaron los problemas. Se rieron de nosotros y no nos dieron la hoja de reclamaciones. Entonces fuimos a la Guardia Civil".

El que ens ha decidit a crear aquest article és la noticia seguent apareguda també a EL PAÍS del dia 21 de desembre:

Wynton Marsalis, tras el denunciante de Sigüenza
El trompetista busca recompensar al espectador que denunció a un músico de jazz por no tocar jazz


Davant d'aquesta resposta d'un dels màxims exponents del jazz mundial ens hem quedat "sense paraules". La única cosa que podem fer és contemplar des de la barrera els fets i pensar que, tal i com es va produïr al conte de "El vestit de l'Emperador", ha estat una persona senzilla d'un poble qui ha aixecat la veu per denunciar el que fa temps tothom calla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada