PARTICIPAR A LES JAM SESSIONS


És una de les preguntes que alguns músics amb més o menys experiència ens heu fet o pot ser us volta pel cap.

D’entrada dir-vos que cal estar en forma. No com jo que mentre esdevenia la darrera jam session, m’estava estirat intentant de recuperar-me d’una lumbàgia aguda de la que només podria haver sortit algun crit ple de blues.

Si esteu en forma, la resta és fàcil. Només cal que us presenteu una estona abans de la jam amb el vostre instrument (o no si parlem de piano, bateria, veu o altres casuístiques) i comentem la jugada. És a dir, tenint clar que les jams es desenvolupen dins l’estil i temes propis del jazz classic, només cal que quedem d’acord en quins temes podem fer plegats i en quina tonalitat. Si ho preferiu i per assegurar el tret, podeu portar la vostra partitura amb els acords dels temes que us aniria bé tocar.

I si “no em sento prou segur”? Tingueu present que, malgrat que pretenem oferir unes jams de qualitat, també tenim interès per conèixer valors emergents, donar-los suport i encoratjar a tots i totes a endinsar-se en l’aventura de la interpretació de jazz. Sovint l’èxit d’una jam va més enllà de la música, i l’entusiasme i frescor que aporteu els nouvinguts són un estímul important per a la resta de músics que acaba encomanant tot el públic.

Per tant, endavant. No us talleu i presenteu-vos a la propera jam! Compartirem moments inoblidables.

I si malgrat tot encara teniu dubtes, utilitzeu aquest blog o el mail de la Fundació per fer els aclariments que faci falta. Fins aviat.

TONI GILI (coordinador de Jams de la Fundació Jazz Clàssic)

1 comentari:

  1. Benvolgut Toni, la meva pregunta és la següent: i si un és pianista? Vull dir, no pot participar a la jam session degut a que no pot portar l'instrument, o "se'l proveeix" d'instrument (propietat, entenc, de la Fundació)? O "se li lloga"? I per quant, en aquest cas?

    Felicitats pel bloc. Salut!

    ResponElimina