21 DE FEBRER: SWING PER HAITÍ

FOTO: LILI BONMATÍ
Organitzada per l’ Escola de Ball PEPiEMI, el diumenge 21 de febrer va tenir lloc al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia una Conferència–concert amb la finalitat de recollir fons d’ajut per a Haití.

Al marge de la lloable finalitat de l’acte, des de la nostra perspectiva com a Fundació que vol promocionar i difondre el Jazz Clàssic, l’esdeveniment va tenir un gran interès per diversos motius.

En primer lloc, perquè l’acte, pensat bàsicament com una sessió de ball de swing, tenia una primera part en la que Dani Alonso i Joan Chamorro van oferir-nos una interessant xerrada – col•loqui amb la finalitat de sensibilitzar els oients, la majoria balladors de swing, en els secrets i interioritats de la música que habitualment escolten i ballen. Aquesta xerrada neix de la lloable preocupació dels organitzadors per aconseguir que els balladors, millorant el coneixement de la música que els agrada ballar, arribin a millorar també el seu nivell com a balladors.
En segon lloc, perquè l’orquestra que amenitzava el ball, la Old and New Little Band, integrada per una bona part dels nois i noies de la Sant Andreu Jazz Band, amb el seu director Joan Chamorro al front i alguns reforços (l’habitual Dani Alonso al trombó, Dave Mitchell a la guitarra, Esteve Pi a la bateria, etc), una vegada més ens va entusiasmar pel seu swing i per la qualitat dels seus solistes.
En tercer lloc, perquè l’ambient creat pels balladors junt amb l’orquestra va ser d’allò més engrescador i encomanadís.

Van ser quatre hores en les quals a l’entorn del Jazz Clàssic es varen unir tres generacions de músics i balladors, deixant ben clar que la musica amb swing està per sobre del temps i de les modes.

Esdeveniments com aquest, del qual no en parlen els diaris, demostren l’interès que hi ha per la música que intentem promocionar i ens encoratgen a seguir treballant per la seva difusió i l’aprofundiment en el seu coneixement.

La nostra felicitació als organitzadors i a tots aquells que varen col•laborar en l’acte.

RICARD GILI

2 comentaris:

  1. Jolín, podríais avisar antes ...

    ResponElimina
  2. Jo felicito els organitzadors. Trobo que és molt bonic que hi hagi gent que faci coses per la gent que ho necessita i que tots hauríem de fer més i sovint no ho fem. No totes les escoltes i organitzacions fan coses pels altres. Felicitats!!

    ResponElimina